T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bölümlerimiz

28-01-2021

BÖLÜMÜN AMACI:

 

Bilişim teknolojileri alanında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

OKULUMUZDA BULUNAN ALANLAR: 

1. VERİTABANI PROGRAMCILIĞI
 Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmektir.

2. WEB PROGRAMCILIĞI
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmektir.

 

28-01-2021

BÖLÜMÜN AMACI:

Elektrik-elektronik teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ile bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

OKULUMUZDA BULUNAN ALANLAR:

1. ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM
Tanımı: Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik- elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek

2. ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ
Tanımı: Elektrik tesisatları ve pano montörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek

3. HABERLEŞME SİSTEMLERİ
Tanımı: Haberleşme sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, haberleşme cihazları ve şebeke alt yapısı ile mobil iletişim cihazları kurulum, bakım ve onarımını yapabilme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Elektrik-elektronik sektörünün haberleşme sistemleri dalında ihtiyaç duyulan yeterliklere sahip kalifiye teknik elemanlar yetiştirmek

28-01-2021

BÖLÜMÜN AMACI:

İnşaat teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

OKULUMUZDA BULUNAN ALANLAR:

1. MİMARİ YAPI TEKNİK RESSAMLIĞI
Tanımı: Mimari yapı teknik ressamlığında taslak çizimlerin incelenmesi, bina plan etüdü, plan ölçülendirme, projeyi donatma, merdiven çizimleri, zemin kat, bodrum ve normal kat, asma ve teras kat planları çizimi, çatı çizimleri, bina kesit ve görünüş çizimi, proje mahal listeleri oluşturma ve antet çizimi, rölöve ve maket yapma konusunda yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: İnşaat teknolojisi alanında, yapı teknik ressamlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2. YAPI YÜZEY KAPLAMA
Tanımı: Duvar ve zemine seramik karo kaplama, derz dolgu, seramik karo kaplama onarımı, seramik karo yüzey işlemleri, mermer ve yüzey işlemleri, doğal ve yapay taş kaplama, denizlik, parapet, harpuşta ve söve, iş iskelesi kurma-sökme, kaba sıva, ince ve hazır sıva, ahşap ve metal yüzeylere sıva, tesviye betonu ve şap dökümü, mozaik dökme, parketaşı ve bordür kaplamaları yapma ve çizimleri konusunda yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: İnşaat teknolojisi alanında yapı yüzey kaplama mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

,

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 28.01.2021 20:07 - Görüntülenme: 12555
  Beğen | 8  kişi beğendi